Meerdere PBM combineren
In heel wat situaties moeten meerdere PBM gecombineerd worden: gehoorbescherming met een veiligheidshelm,of een stofmasker en stofbril. In het bestandje gebod - PBM.svg worden heel wat PBM samengevoegd:

  • Helm
  • Heldere bril
  • Donkere bril
  • Gasmasker
  • Mondmasker
  • Gehoorbescherming

Deze kunnen naar keuze gecombineerd worden. Hoe dit gebeurt, wordt hier kort uitgelegd.

Stap 1: Download en installeer Inkscape.

Ga naar de website van het Inkscape project (www.inkscape.org) en klik in de rechterbovenhoek op de download link:

inkscape-download

Kies onder de "Official Release Packages" de versie voor jouw omgeving. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het te installeren. Heb je onvoldoende rechten op je bedrijfscomputer, speel de vraag dan even door aan ICT. Deze software is gratis, legaal en bevat geen spyware of andere rotzooi.

Stap 2: Download het originele SVG-bestand

Op deze website vind je de link terug op elke pagina van de courante PBM. Of je kunt het SVG-bestand voor multi-PBM hier downloaden. Als deze link een afbeelding tevoorschijn tovert, keer je gewoon terug naar de vorige pagina, klik je met de rechtermuisknop op de link, en kies je voor "opslaan als...".

Stap 3: Figuur naar eigen behoeften aanpassen

 

PBM combineren in Inkscape SVG figuur

Open het zopas gedownloade bestand in Inkscape. Met de toetscombinatie "Alt-Ctrl-L" open je het lagen-menu (zie screenshot). Nu verschijnt er een lijst met de verschillende lagen van de afbeelding. Naast elke laag staan twee icoontjes: een oogje, en een slotje. Door op het slotje te klikken, kun je een laag ontgrendelen en bewerken. Voor deze toepassing is dit niet direct zinvol. Het eerste icoontje - het oog - kan gesloten of open staan. Door op een oog te klikken, verandert de toestand van onzichtbaar naar zichtbaar (of omgekeerd). Selecteer nu de PBM die je nodig hebt voor je figuur. De onderste twee lagen moet je in elk geval zichtbaar laten, deze vormen respectievelijk de blauwe cirkel en het hoofd.

Heb je je keuze gemaakt, dan kun je de figuur opslaan in een bruikbaar formaat. Hieronder zie je hoe heldere bril en gasmasker zichtbaar gemaakt zijn:

Inkscape - gasmasker en heldere bril zichtbaar

Kies in de bestandsmenu voor "Opslaan als..." of "Kopie opslaan als..." en bewaar je nieuwe figuur onder een zinvolle naam. Kies eventueel een ander bestandsformaat (.emf werkt goed als je Microsoft Office gebruikt).

Ziezo. Zo moeilijk was het! Je hebt nu een pictogram op maat gemaakt, specifiek voor jouw situatie.

gift

Was deze bijdrage waardevol voor jou of je onderneming?
Geniet ervan! Het is met liefde gedeeld.
Wil je me graag bedanken? Kijk even op mijn Amazon verlanglijstje, misschien kun je me met iets verrassen...